Waarom zou ik een robotmaaier kopen? Heb ik dan nog een traditionele grasmaaier nodig?

Steeds meer gezinnen en bedrijven/sportclubs/lokale besturen stappen over naar automatisch terreinonderhoud omwille van heel wat diverse redenen.

  • Een robotmaaier stelt je in staat om je tijd nuttig in te vullen met dingen die jij leuk vindt. Terwijl het toestel het werk voor jou doet, heb jij tijd om te ontspannen.
  • Ben je moeilijker te been, kan je door een allergie je gazon niet meer zelf onderhouden of heb je gewoonweg geen tijd? Dan neemt een grasrobot dit van je over.
  • Een grasrobot draagt op een positieve manier bij aan de kwaliteit van je gras. Dankzij de gemaaide grassnippers die op je gras terechtkomen, vindt er een natuurlijke bemesting (‘mulching’) plaats. Dit zorgt ervoor dat je gras sterker en gezonder wordt.
  • Daarnaast heeft automatisch maaien ook een positieve impact op het milieu. Een robotmaaier heeft geen of weinig CO2-uitstoot.

Als je een robotmaaier aanschaft hoef je geen traditionele grasmaaier meer te kopen. Wel zul je een trimmer nodig hebben om de kantjes van het gazon te maaien. Meer informatie vind je hier.

In uitzonderlijke gevallen, als jouw robotmaaier gedurende een lange periode niet gemaaid heeft, is het aangeraden om je gazon de eerste keer te maaien met een traditionele grasmaaier. Te hoog gras zou immers een defect kunnen veroorzaken aan de robotmaaier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven