Hoe werken draadloze robotmaaiers (NERA-serie van Husqvarna)?

We kunnen niet meer rond de opkomst van de draadloze robotmaaier. Zo lanceerde Husqvarna in 2023 de eerste draadloze reeks NERA-robotmaaiers voor particuliere tuinen. De toestellen zijn hybride en kunnen zowel met perimeterdraad als zonder draad werken dankzij een EPOS Plug-in Kit en een referentiestation. In 2024 kondigde Husqvarna ook een nieuwe NERA-serie aan met nog meer geavanceerdere technologie.

De Husqvarna NERA-serie uit 2023 bestaat uit volgende toestellen:

Sinds 2024 zijn er twee nieuwe NERA-modellen op de markt.

Voordelen van draadloos maaien:

  • Met een draadloze Husqvarna robotmaaier heb je de mogelijkheid om systematisch te maaien. Wat dat betekent? Dat je je robotmaaier ‘in baantjes’ kan laten maaien.
  • Je hoeft geen perimeterdraad meer in te graven, dus je hebt geen risico meer op een draadbreuk.
  • De nieuwste serie heeft een EdgeCut-functie waardoor je de randen van het gazon nog maar minimaal moet trimmen. Dankzij een speciale maaischijf aan de achterkant van de robotmaaier bekom je een optimaal maairesultaat.

Als je een draadloze robotmaaier overweegt, dan hou je best rekening met enkele dingen. Bij de aanwezigheid van veel bomen kan het referentiestation problemen hebben om verbinding te maken met de satellieten (GPS-signaal), waardoor er storingen kunnen ontstaan. Een draadloze robotmaaier is over het algemeen ook een stukje duurder dan een robotmaaier met perimeterdraad. Het is de extra investering waard als jouw tuin geschikt is voor robotmaaiers.

Je bekijkt dus best eerst goed of een draadloze robotmaaier geschikt is voor jouw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven