Hoe moet de draad rond een obstakel worden gelegd?

Een zwembad, bloemenperk, composthoop of boom? Die obstakels vormen geen probleem. Hoe je de draad rondom een obstakel legt? De lus die je rond het obstakel zal plaatsen is dezelfde draad als de draad die je langs de buitenkanten van je gazon plaatst.

Vanaf de rand trek je de kabel richting mogelijke ‘eilanden’ en plaats je deze ‘met de klok mee’ rondom het obstakel. Zo krijg je een opgaande en terugkerende draad waarmee je volledig rond het obstakel bent gegaan. Die twee draden dien je onder dezelfde pinnen vast te zetten. Als de twee draden elkaar raken wordt het signaal opgeheven en daar zal de robotmaaier dus gewoon over rijden. (Het signaal van 2 tegen elkaar gelegen kabels is neutraal en dus onzichtbaar voor een robotmaaier.) Maak je geen zorgen, want de robotmaaier zal wel reageren op het signaal van de enkele draad die rond het eiland ligt. Husqvarna geeft je meer uitleg.

Ligt de no-go-zone in een ander gebied? En moet jouw robotmaaier over een pad of verharding rijden? Dan loopt die perimeterkabel onder die verharding door. Je kan de draad dan beschermen door een hard stukje buis rond de kabel te voorzien. Hoe de perimeterkabel ingraven? Check ook dit artikel voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven